Wil je als leerkracht een leskaart met 5 makkelijk uitvoerbare lesideeën bij een spannend voorleesboek? Bestel gratis de Gi-ga-groene leskaart voor KBW 2022. Vermeld dat je de nieuwste leskaart wilt en om welke school/groep het gaat. Of bekijk de andere 6 Groene Hand-leskaarten!Met de Groene Hand-leskaarten geef je het (voor)leesplezier in je klas gegarandeerd een boost! Met 1 voorleesboek neem je je groep mee in een spannend avontuur van geheime club De Groene Hand. De leskaarten bevatten aan het verhaal gekoppelde les-ideeën en interactieve opdrachten die je klassikaal kunt doen.

Leskaart thema Vriendschap 1: 5 minilessen over vriendschap en geheime clubs

Deze leskaart biedt een overzichtelijk project in 5 minilessen, waarin het thema Vriendschap een speciale rol speelt. Met het voorleesboek en de opdrachten zet je de kinderen op een leuke manier aan het werk.

Leskaart thema Vriendschap 2: ‘Beleef live een geheime club-avontuur met de hele klas!’

Deze leskaart biedt een spannend, uitgebreid project, met missies die de leerlingen samen moeten volbrengen. En geheimen die ze samen moeten bewaren. Als leerkracht heb je een heel bijzondere rol in dit project, waarmee je het thema Vriendschap op een bijzondere manier kleur en inhoud geeft.

Leskaart thema Reizen: ‘Met de hele klas naar een vreemd hotel!’

Deze leskaart en de Mysterie Pocket vormen een ideaal duo. Met 2 spannende voorleesverhalen, interactieve opdrachten en leuke lesideeën rondom het thema reizen/vervoer ben je in één keer klaar. Opdrachtformulieren kun je, als je wilt, voor de hele klas downloaden van deze website. Veel plezier!

Leskaart thema Geschiedenis: ‘En toen?’

Deze leskaart focust op het thema geschiedenis. Je duikt met je klas een avontuur in en kijkt tegelijkertijd met een geschiedenisbril naar je eigen omgeving. Naast geschiedenis komen ook taal, geografie, samenwerken en creativiteit aan bod! Vraag deze leskaart gratis aan (meld erbij om welke kaart het gaat).

Leskaart thema ‘Worden wat je wil’ – compacte of uitgebreide versie

De compacte leskaart biedt 4 les-ideeën over het thema beroepen en worden wat je wilt. Deze ideeën zijn gekoppeld aan het spannende verhaal ‘Het beeld van Raban’, dat je voorleest in de periode dat je de opdrachten doet met je groep. Vraag deze leskaart gratis aan (meld erbij om welke kaart het gaat).

De uitbreide leskaart biedt een spannend, uitgebreid project, met missies die de leerlingen samen moeten volbrengen. Het doel: een goed detective worden, én samen lid worden van geheime club De Groene Hand. Als leerkracht heb je een heel bijzondere rol in dit project :-)! Vraag deze kaart gratis aan (meld erbij om welke kaart het gaat).

Leskaart thema Gi-ga-groen

Vijf opdrachten met een groen tintje die je kunt gebruiken bij elk Groene Hand-boek. Tijdens het voorlezen kun je op verschillende momenten een opdracht inzetten voor je klas. Vraag de gi-ga-groene leskaart aan!